Nieuwe locatie skatebaan De Bilt

Tussen het H.F. Witte Centrum en de Biltse Rading ligt sinds 2011 de huidige skatebaan De Bilt. De skatebaan aan de Biltse Rading wordt veel gebruikt en voorziet in een duidelijke behoefte voor de jongeren in De Bilt. In verband met het woningbouwproject Nobelkwartier en het realiseren van nieuwe parkeerplaatsen voor de sporthal en het H.F. Witte Centrum moet deze skatebaan verplaatst worden. In mei van dit jaar hebben wij aan inwoners gevraagd om suggesties aan te dragen voor een nieuwe locatie van de skatebaan. Daarop zijn meer dan 200 reacties binnen gekomen. 

Alle aangedragen locaties binnen de kern De Bilt zijn beoordeeld en onderzocht in een Afwegingsnotitie skatebaanlocatie 2023 (pdf, 5 MB) . De locaties zijn beoordeeld op de volgende criteria:

  • Ligging in kern De Bilt
  • Een levendig en/of zichtbaar gebied in of aan de rand van een buurt/wijk
  • Openbaar toegankelijk
  • Al bestaande ruimtelijke plannen voor de locatie
  • Tenminste 30 meter van woningbouw
  • Technisch en financieel haalbaar
  • Veiligheid

Naar aanleiding van de beoordeling is er slechts één kansrijke locatie voor een skatebaan naar voren gekomen aan de Dorpstraat vo Steenstraat.

Heeft u problemen met het raadplegen van het bestand neem dan contact op met de assistent-projectleider (zie Contact).

Meer informatie over het Nobelkwartier vindt u op www.doemeedebilt.nl/nobelkwartier.
 

Voor de locatie aan de Dorpsstraat vo Steenstraat is gekozen omdat deze locatie zicht bevindt op een levendige - niet afgelegen - locatie in kern De Bilt, en op voldoende afstand van bestaande woningen (circa 45 meter tot 50 meter). Daarnaast is de locatie goed bereikbaar, vormen kabels en leidingen geen belemmering en is de afstand tot langsrijdende verkeersgebruikers voldoende groot. De locatie ligt binnen de begrenzing van het beschermde dorpsgezicht van De Bilt. Wij gaan daarom over het ontwerp ook in overleg met de Welstandscommissie voor een goede inpassing.   

Op woensdag 13 december van 19.30 – 21.00 uur organiseert de gemeente een bijeenkomst in de Voorhof (Burgemeester De Withstraat 29A), waar informatie over de skatebaan en de locatie wordt gegeven. Als u hierbij aanwezig wilt zijn kunt u zich opgeven via het aanmeldformulier.

Omdat de skatebaan een nieuwe locatie krijgt, zal deze ook helemaal worden vernieuwd. Wilt u meedenken over het ontwerp? Meld u dan aan via nobelkwartier@debilt.nl  

Projectleider: Sjoerd Bazuin

Assistent projectleider: Sandra Klees
Telefoon: 030 - 228 91 26
E-mail: s.klees@debilt.nl

Gebiedsmakelaar: Tycho Verheul
Telefoon: 06 20 74 81 17
E-mail: t.verheul@debilt.nl