Verhuizing binnen gemeente

Woont u in de gemeente De Bilt en verhuist u binnen de gemeente? Geef uw verhuizing dan uiterlijk 5 dagen na uw verhuisdatum door aan de gemeente. 

Doorgeven verhuizing

Voor het doorgeven van een verhuizing hoeft u niet naar het gemeentehuis.

Geef uw verhuizing op tijd door. De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft, worden gebruikt door ruim 600 overheidsorganisaties. Van de Belastingdienst tot de leerplichtambtenaar. Zorg er dus voor dat uw gegevens op tijd kloppen. U voorkomt zo vervelende verrassingen.

Geef uw verhuizing 4 weken voor maar uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing aan ons door. Geeft u op een latere datum uw verhuizing door, dan wordt de dag waarop u de verhuizing doorgeeft de datum van de adreswijziging.

Nodig

  • Uw DigiD
  • Uw (ingescande) huurcontract of koopakte. Dit mag ook een foto zijn, zolang de informatie goed leesbaar is. Alleen uw nieuwe adres- en persoonsgegevens hoeven zichtbaar te zijn.
  • Als u gaat inwonen bij iemand een schriftelijke verklaring van inwoning (pdf, 260 KB) met een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs. Via de KopieID app kunt u een veilige kopie maken

Op afspraak

Wilt u liever langskomen om uw verhuizing door te geven. Maak dan een afspraak. Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee en de benodigde documenten (zie boven).

Kosten

Aan het doorgeven van een verhuizing zijn geen kosten verbonden.