Werken aan de weg

Bilthoven

  • Leyenseweg: hinder voor voetgangers en fietsers door werkzaamheden nutsbedrijven van 3 juni tot en met januari 2023. Vanaf november wordt er gestart met rioolwerkzaamheden waardoor de weg dan wordt afgesloten tot en met juli 2023. De woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Meer informatie en omleidingsroutes zie projectenpagina Riolering vervangen en herinrichting Leyenseweg Bilthoven.
  • Saneringswerkzaamheden van gas-waterleiding wijk Planetenbaan en omgeving tot eind december 2022.
  • Hertenlaan voet-en fietspad afgesloten wegens werkzaamheden nutsbedrijven tot en met eind december 2022.
  • Herinrichting bushalte Planetenbaan (1e vanaf Groenekanseweg) vanaf 5 december t/m 16 december 2022. De bushalte is tijdens de werkzaamheden opgeheven.

Werkzaamheden Vitens en Eneco in Brandenburg

Van juni 2022 tot juni 2023 wordt gefaseerd onderhoud gepleegd aan de gas- en waterleidingen en elektriciteitskabels in de wijk Brandenburg in Bilthoven. Stuk voor stuk worden (delen van) straten, parkeervakken of trottoirs aangepakt. Aannemer Van Vulpen voert de werkzaamheden uit. Inwoners hebben een brief ontvangen over de werkzaamheden en worden opnieuw ge├»nformeerd als er in de straat gestart wordt. 

De Bilt

Alfred Nobellaan vanaf Prof. Dr. T.M.C. Asserweg tot Prof. Dr. J. Tinbergenweg afgesloten van dinsdag 6 december 7.00 tot en met woensdag 7 december 16:00 wegens asfaltwerkzaamheden.

Groenekan

Geen werkzaamheden.

Hollandsche Rading

Geen werkzaamheden.

Westbroek

  • Kerkdijk ter hoogte van huisnummer 43 tot en met huisnummer 149 afgesloten van maandag 12 december tot en met vrijdag 16 december wegens asfaltwerkzaamheden. Als het door weersomstandigheden niet doorgaat dan schuiven de werkzaamheden door naar 2023.

Maartensdijk

Geen werkzaamheden.

Afsluiting wegen tijdens de spitsuren

Voor de Korssesteeg in Westbroek, de Ruigenhoeksedijk in Groenekan, de Voordorpsedijk en de Bunnikseweg in De Bilt zijn geslotenverklaringen ingesteld. Dit om de veiligheid en de leefbaarheid te waarborgen.
Onder bepaalde voorwaarden kunt u een ontheffing aanvragen. Meer informatie vindt u op de pagina Ontheffing spitsafsluiting.

Antonie van Leeuwenhoeklaan afgesloten

De Antonie van Leeuwenhoeklaan in Bilthoven is voor onbepaalde tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf de 1e Brandenburgerweg is de weg afgesloten, de weg is alleen toegankelijk vanaf de Soestdijkseweg Zuid. 
Dit is een preventieve maatregel die de verkeerssituatie gemakkelijker beheersbaar maakt bij aangekondigde en onaangekondigde demonstraties, zoals de gemeente De Bilt die het afgelopen jaren enkele keren heeft meegemaakt. Gemeente, politie en het USP B bezien periodiek of de tijdelijke verkeersmaatregel nog noodzakelijk is.

Herinrichtingsprojecten

Informatie over herinrichtingsprojecten vindt u op de pagina Projecten

Reisbeperkingen openbaar vervoer

Informatie over reisbeperkingen met het OV vindt u op de website van U-OV en de NS.

Gemeentebrede werkzaamheden

Kleinere onderhoudswerkzaamheden aan het groen, de openbare verlichting en aan de wegen kunnen het gehele jaar door worden gedaan en zullen weinig tot geen overlast veroorzaken.

Werkzaamheden aan toe- en afritten van de snelwegen die grenzen aan gemeente De Bilt, deze vinden plaats in de nachtelijke uren tussen 21.00 en 5.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op de website vananaarbeter.nl.

Werkzaamheden regio Utrecht

Een overzicht van de werkzaamheden in de regio Utrecht vindt u op de website vananaarbeter.nl