Veteranen in onze gemeente

Onze veteranen nemen een bijzondere positie in in ons vaderland, dus ook in onze gemeente. Veteranen zijn alle (oud-)militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden. Of tijdens vergelijkbare situaties zoals vredesmissies in internationaal verband. 

In gemeente De Bilt organiseren wij daarom jaarlijks één of twee veteranendagen in samenwerking met gemeente Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast hebben zij toegang tot het Veteranencafé in de Utrechtse Heuvelrug. 
We zijn blij dat tijdens onze jaarlijkse herdenkingen als 4 mei, herdenking Japanse capitulatie en Holocaust Memorial Day we hier ook veteranen mogen verwelkomen.

In Nederland is een Veteranenwet van kracht. Zo heeft een veteraan recht op voorzieningen, zoals een Veteranenpas. Maar ook heeft een veteraan recht op zorg bij gezondheidsklachten door dienst of uitzending. Meer hierover kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid

Vragen

Bent u veteraan en heeft een vraag? Aarzel niet en laat het ons weten. U kunt ons bereiken via Annemiek Bovée e-mail a.bovee@debilt.nl.