Jeugdhulp

Zoekt u hulp of begeleiding voor uw kind, bijvoorbeeld omdat uw kind een beperking heeft of een gedragsprobleem? Wilt u hulp bij het oplossen van problemen in uw gezin? Of heeft u een kleine of grote vraag over opvoeden en opgroeien?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin De Bilt

Het CJG is voor de gemeente De Bilt aanspreekpunt voor alle vormen van jeugdhulp. Het CJG geeft u advies en bekijkt samen met u wat het beste is. Ook kan het CJG u zelf hulp bieden en begeleiden naar passende ondersteuning of jeugdhulp door anderen. Alle informatie en advies is gratis, deskundig en onpartijdig.

Binnen het CJG werken onder meer opgroei- en opvoedconsulenten, gezinsbegeleiders en orthopedagogen om u te adviseren en de ondersteuning te geven die u nodig heeft. Ook heeft het CJG goed contact met o.a. huisartsen, scholen, GGD, kinderopvang en welzijnsorganisaties zoals Stichting MENS De Bilt. Door dit uitgebreide netwerk hoeft u zelf niet meer te zoeken bij welke organisatie u moet zijn.

Voor wie?

Voor ouders, kinderen en jongeren tot 18 jaar die ingeschreven staan in gemeente De Bilt, en voor professionals die werken met de voorgenoemde doelgroepen. Let op: onder gemeente De Bilt vallen ook Bilthoven, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Groenekan en Westbroek.

Wat?

Voor alle vragen over opvoeden en opgroeien. Van zwangerschap tot een kind volwassenen is. Van bedplassen tot grensoverschrijdend gedrag. Van faalangst tot (vecht)scheidingen. Geen vraag is te groot of te klein!

Waar?

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) De Bilt 030-229 50 50 (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) of info@cjgdebilt.nl. Kijk ook op de website www.cjgdebilt.nl

Wanneer niet? 

  • Bij 18 jaar of ouder: Neem dan contact op met het Sociaal Team via 030-727 15 57 (op werkdagen van 08.30 - 15.00 uur) of via  sociaalteam@mensdebilt.nl.
  • Bij crisissituaties: Direct gevaar? Bel het alarmnummer 112. Bij twijfel over veiligheid bel Veilig Thuis 0800-2000.