Gemeentelijke onderscheidingen

De Biltse onderscheidingen zijn bedoeld voor mensen of organisaties die zich bijzonder hebben ingezet voor de Biltse gemeenschap.

Aanvraag gemeentelijke onderscheiding (doc, 99 KB)

Voordat u een aanvraag instuurt is het verstandig om contact op te nemen met mevrouw A. Bovee, Kabinetszaken, via (030) 228 95 69. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

Wanneer een gemeentelijke onderscheiding?

De gemeente De Bilt wil vrijwilligers en organisaties ondersteunen bij het goede werk dat zij verrichten, door unieke inzet of prestaties te belonen met een onderscheiding. Net als bij het lintje, kennen de gemeentelijke onderscheidingen een bepaalde mate van exclusiviteit; de verdiensten of prestaties moeten zeer bijzonder zijn. Wel is de gemeentelijke onderscheidingen meer gericht op lokale verdiensten. De gemeente De Bilt kent vijf soorten eerbetoon.

Iemand voordragen

Om iemand voor te dragen voor een gemeentelijke onderscheiding stuurt u het formulier (met de gevraagde bijlagen) naar a.bovee@debilt.nl of per post naar:

Gemeente De Bilt
Kabinetszaken t.a.v. mevrouw A. Bovee
Postbus 300
3720 AH  Bilthoven