Sollicitatieproces

 

Bij sollicitaties volgen wij de normen uit de NVP Sollicitatiecode.

Diverse organisatie

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Sollicitatieprocedure

Stap 1. Solliciteer

Solliciteer via de knop in de vacaturetekst op gemeentebanen.nl. Vul het sollicitatieformulier in en voeg jouw motivatie en CV toe.

Stap 2. Ontvangstbevestiging

Je krijgt zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging. Na de sluitingsdatum laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Is dat niet het geval? Ook dan hoor je van ons.

Stap 3. Selectiegesprekken

Een sollicitatieprocedure is spannend. Daarom hoor je zo snel mogelijk na de kennismaking of je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Ook krijg je informatie van ons over het verdere verloop van de procedure, bijvoorbeeld of er een assessment plaatsvindt of dat er referenties nodig zijn.

Kiezen we niet voor een vervolg? We leggen altijd uit waarom.

Stap 4. Arbeidsvoorwaardengesprek

Na afronding van de gespreksrondes volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Dit is het moment dat we afspraken maken over jouw indiensttreding, salaris en andere arbeidsvoorwaarden. De gemaakte afspraken leggen we vast in een arbeidsovereenkomst. Daarbij hoort ook het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Stap 5. VOG, eed en regels

Wil je meer weten over de VOG, wat de VOG in jouw situatie betekent of hoe een beoordeling tot stand komt? Alle informatie vind je op de site Justis. De kosten vergoeden wij, ook als je geen VOG krijgt.

De VOG is één van de onderdelen van het gemeentelijk integriteitsbeleid. Als je bij ons in dienst komt vragen we je ook om de eed of belofte af te leggen en de gedragscode en privacyregels na te leven.

Vacature-nieuwsbrief

Wil je de meest recente vacatures in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We versturen hem ongeveer één keer per maand.

Aanmelden voor de vacature-nieuwsbrief