Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Dit overzicht wordt steeds aangevuld.

Ik maak mij zorgen over dat de oorlog Nederland bereikt. Heeft de gemeente instructies voor inwoners?

Er zijn momenteel geen aanwijzingen voor specifieke dreigingen ten aanzien van Nederland, maar de ontwikkelingen in het conflict volgen elkaar snel op. Op de website van het Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) leest u meer over wat de overheid doet voor onze veiligheid.
Wanneer gemeente De Bilt van de rijksoverheid informatie en of instructies ontvangen om met onze inwoners te delen kunt u erop rekenen dat wij dat zo snel als mogelijk zullen doen.

Het is altijd goed om voorbereid te zijn op crisissituatie. De algemene adviezen die daarop van toepassing zijn, gelden ook nu. Op deze website van de rijksoverheid is informatie te vinden over de oorlog in Oekraïne.

Heeft de overheid adviezen voor mensen die in Oekraïne verblijven?

Wij kunnen ons voorstellen dat u of uw naasten veel vragen hebben en zorgen hebben. De adviezen van de overheid aan Nederlanders die in Oekraïne verblijven zijn gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid

Heeft gemeente De Bilt een contract met Gazprom? Wordt dit contract beëindigd?

Wij begrijpen uiteraard dat in het licht van de ontwikkelingen in de Oekraïne de vraag gesteld wordt hoe de gemeente De Bilt omgaat met het gebruik van aardgas van Gazprom. Wij wegen alle opties zorgvuldig af. Het huidige contract met Gazprom, dat de gemeente De Bilt heeft voor de levering van aardgas loopt af op 31 december 2022.