Hulp aan Oekraïne

Miljoenen mensen zijn de oorlog in Oekraïne ontvlucht en hebben tegen hun wil huis en haard verlaten. Gemeente De Bilt wil haar aandeel leveren aan de opvang van deze mensen en hen naast een verblijfplaats ook een warm welkom geven. Inmiddels zijn er twee gemeentelijke opvanglocaties geopend voor semi permanente opvang van de Oekraïners: locatie De Biltse Hof aan de Professor Bronkhorstlaan 4B in Bilthoven en een locatie aan de Dorpsweg in De Bilt. 

Onze inwoners hebben al vluchtelingen opvangen en zijn uiteenlopende initiatieven gestart om Oekraïners te helpen. Deze initiatieven getuigen van enorme betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. De gemeente wil haar waardering uitspreken voor eenieder die op dit moment hulp biedt of deze heeft aangeboden.

Op deze pagina leest u meer over de ontwikkelingen in onze gemeente naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. De pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. 

Heeft u een vraag aan de gemeente, bijvoorbeeld over lokale ondersteuning, opvanglocaties of initiatieven in de gemeente? Stuur dan een e-mail naar samenvooroekraine@debilt.nl

Nieuws

  • Nieuwe opvangvoorzieningen voor Oekraïense vluchtelingen
  • Gemeente en Kringloop ’t Groene Hart starten weggeefwinkel voor vluchtelingen
  • Gemeentekantoor klaar voor ontvangst Oekraïense vluchtelingen
  • Opvang Oekraïense vluchtelingen in gemeentehuis
  • Voorbereidingen vluchtelingenopvang Oekraïne gestart
  • Verklaring van politiek en bestuur