Bilthoven

Bilthoven is een gevarieerd en groen forensendorp in de gemeente De Bilt. Door de woningbouw na de Tweede Wereldoorlog zijn de kernen De Bilt en Bilthoven volkomen aan elkaar gebouwd.

Bezienswaardigheden

Bilthoven telt in totaal ongeveer 22.500 inwoners. Deze kern bestaat uit de wijken De Leijen, Bilthoven Noord, Bilthoven Zuid West en Bilthoven Zuid Oost.

Het centrum van Bilthoven, bij het station, is van 2011 tot 2018 vernieuwd. Er is een onderdoorgang bij het spoor en de omgeving van het station is verbeterd. Verder is er gewerkt aan de bereikbaarheid en veiligheid van het centrum en stationsgebied. 

In Bilthoven is onder andere het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevestigd. Ook de gemeentelijke begraafplaats Brandenburg is gevestigd in deze kern. Karakteristiek is Huize Gaudeamus, een rijksmonument gebouwd in 1924 in de stijl van de Amsterdamse School. In Bilthoven vindt u verder het gemeentehuis, Jagtlust, en het NS-station Bilthoven. 

Harry van Dijk
h.vandijk@debilt.nl
030 - 228 91 67
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Emile Arnold
e.arnold@debilt.nl
06 43 45 51 69
​​​​​​​Werkdagen: maandag t/m donderdag

Gebiedsmakelaars

De gemeente kent 3 gebieden: De Bilt, Bilthoven en en de groene kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elke kern heeft een eigen gebiedsmakelaar: zij onderhouden een breed netwerk in de samenleving. Uw gebiedsmakelaar weet wat er speelt en kent het gebied goed.

Harry en Emile, de gebiedsmakelaars, houden in de even weken op donderdag van 09.30 tot 10.30 uur spreekuur in de Mathildezaal in het gemeentehuis in Bilthoven. U bent zonder afspraak welkom en kunt bij hen terecht met uw initiatieven, vragen en ideeën voor uw buurt of dorp. 

Initiatieven inwoners

Meldingen openbare ruimte

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).