Melding openbare ruimte

De 'openbare ruimte' is een verzamelnaam voor de plekken die wij allemaal gebruiken. Het is belangrijk dat deze plekken veilig, netjes en toegankelijk zijn.

Is u iets opgevallen in uw omgeving? Geef dit aan ons door via onderstaande knop. Als u uw e-mailadres achterlaat dan houden we u via mail op de hoogte.

Een melding kan gaan over: afval, groen, overlast, straatmeubilair en speeltoestellen, verkeer en bestrating, riolering en water, dieren, gemeentelijke gebouwen, toegankelijkheid (bijvoorbeeld voor rolstoelen), eikenprocessierups, ratten en illegaal grondgebruik.

Kijk voor andere meldingen onderaan deze pagina.

Melding openbare ruimte

Doet u de melding met DigiD dan kunt u de status ook volgen via Mijn De Bilt.

Melding openbare ruimte via DigiD

Hoe lang duurt het?

De gemeente verwerkt uw melding van maandag t/m donderdag 8.00 en 16.30 uur en op vrijdag tot 12.00. Kleine gebreken in de buurt verhelpt de gemeente vaak snel. Duurt het langer dan wordt u op de hoogte gehouden. 

Gevaarlijke situatie?

U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 030 - 228 94 11. Voor het melden van gevaarlijke situaties buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de piketdienst via telefoonnummer 06 - 558 767 75. Daarnaast kunt u voor direct gevaar (zoals een omgewaaide boom of olie op de weg) natuurlijk ook bellen met 112.

Andere meldingen