Schetsplan indienen

Bij een schetsplan kijkt de gemeente voorafgaand aan de vergunningaanvraag of uw (bouw)plan binnen het bestemmingsplan past en voldoet aan de eisen van de welstand. Dat kan u geld en risico besparen.

Wanneer een schetsplan?

Voorbeelden van werkzaamheden waarvoor u een schetsplan kunt indienen zijn een dakkapel aan de voorzijde, een dakopbouw en een aanbouw. U kunt altijd een schetsplan indienen. Een schetsplan past meestal in het bestemmingsplan.

Een positieve beoordeling van uw schetsplan is geen omgevingsvergunning. U kunt hiermee dus nog niet gaan bouwen of verbouwen.

Vooroverleg

Heeft u vooraf nog vragen over uw (bouw)plan? Neem dan contact op met de gemeente om voorafgaand aan de indiening uw plannen of vergunningaanvraag te bespreken met een deskundige ambtenaar. Dan kunt u een belafspraak maken met een casemanager. U kunt hiervoor bellen naar het algemene nummer          030 - 228 94 11. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. 

In dit vooroverleg worden geen uitspraken gedaan of uw (bouw)plan past binnen het bestemmingsplan. Daarvoor is de indiening van het schetsplan zelf bedoeld. We helpen u wel uw indiening zo goed mogelijk voor te bereiden.

Kosten

Het indienen van een schetsplan kost € 321,-

Reactie op uw schetsplan

De gemeente streeft ernaar om uw aanvraag binnen 8 weken schriftelijk af te handelen, maar er bestaat een grote kans dat de doorlooptijd langer is. Er is geen beroep of bezwaar mogelijk bij een schetsplan.

Principe-uitspraak complexe werkzaamheden

Heeft u een complexer plan dat niet binnen het bestemmingsplan past, dan kunt u een principe-uitspraak aanvragen.

Meer informatie