Verhuizing naar gemeente

Komt u nieuw in de gemeente De Bilt wonen? Geef uw verhuizing dan uiterlijk 5 dagen na uw verhuisdatum door aan de gemeente.

Doorgeven verhuizing

Voor het doorgeven van een verhuizing hoeft u niet naar het gemeentehuis.

Geef uw verhuizing op tijd door. De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft, worden gebruikt door ruim 600 overheidsorganisaties. Van de Belastingdienst tot de leerplichtambtenaar. Zorg er dus voor dat uw gegevens op tijd kloppen. U voorkomt zo vervelende verrassingen.

Dit kan vanaf 4 weken vóór, tot uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing. Geeft u op een latere datum uw verhuizing door, dan wordt de dag waarop u de verhuizing doorgeeft de datum van de adreswijziging.

Als u melding heeft gedaan van uw verhuizing, wordt u automatisch uitgeschreven uit uw oude gemeente. Van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging. 

  Nodig

  • Uw DigiD
  • Uw (ingescande) huurcontract of koopakte. Dit mag ook een foto zijn, zolang de informatie goed leesbaar is. Alleen uw nieuwe adres- en persoonsgegevens hoeven zichtbaar te zijn.
  • Als u gaat inwonen bij iemand een schriftelijke verklaring van inwoning (pdf, 260 KB) met een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs. Via de KopieID app kunt u een veilige kopie maken

  Op afspraak

  Wilt u liever langskomen om uw verhuizing door te geven. Maak dan een afspraak. Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee en de benodigde documenten (zie boven).

  Kosten

  Aan het doorgeven van een verhuizing zijn geen kosten verbonden.

  Meer informatie