Verhuizing naar gemeente

Alarm:

Verhuizing: verwerking duurt langer

Door extra drukte kan de verwerking van uw verhuizing wat langer duren.

Komt u nieuw in de gemeente De Bilt wonen? Geef uw verhuizing dan uiterlijk 5 dagen na uw verhuisdatum door aan de gemeente.

Inloggen met DigiD Doorgeven verhuizing

Geef uw verhuizing op tijd door. De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft, worden gebruikt door ruim 600 overheidsorganisaties. Van de Belastingdienst tot de leerplichtambtenaar. Zorg er dus voor dat uw gegevens op tijd kloppen. Zo voorkomt u vervelende verrassingen.

Dit kan vanaf 4 weken vóór, tot uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing. Geeft u op een latere datum uw verhuizing door, dan wordt de dag waarop u de verhuizing doorgeeft de datum van de adreswijziging.

Als u melding heeft gedaan van uw verhuizing, wordt u automatisch uitgeschreven uit uw oude gemeente. Van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging. 

Nodig

  • Uw DigiD
  • Uw (ingescande) ondertekende huurcontract of koopakte. Dit mag ook een foto zijn, zolang de informatie goed leesbaar is. Alleen uw nieuwe adres- en persoonsgegevens hoeven zichtbaar te zijn. Als u gaat inwonen bij iemand een schriftelijke verklaring van inwoning (pdf, 34 KB) met een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs. Via de KopieID app kunt u een veilige kopie maken
  • Gaat u inwonen bij iemand die een woning huurt van Woongroen? Dan is het belangrijk dat de hoofdbewoner dit meldt. Én een geprinte Akkoordverklaring inwoning De Bilt invult en laat ondertekenen door Woongroen. Alleen met dit ingevulde en ondertekende formulier kunt u zich bij de gemeente De Bilt laten inschrijven op het adres van de hoofdbewoner. Kijk voor meer informatie op de website van Woongroen

Kosten

Aan het doorgeven van een verhuizing zijn geen kosten verbonden.