Huurteam

Huurt u een huis of kamer in gemeente De Bilt en heeft u problemen met uw woning, huurprijs of huisbaas? Dan staat het huurteam voor u klaar. Zij geven u advies en helpen met de oplossing zodat u lekker kunt wonen. De diensten van het huurteam zijn gratis voor huurders uit gemeente De Bilt.

Bekijk in de video hieronder wat het huurteam voor u kan betekenen: 

Wat kan het huurteam voor u betekenen?

Het huurteam biedt huurders op de particuliere huurwoningmarkt de mogelijkheid hun woonsituatie te laten controleren op misstanden en biedt voorlichting, advies en ondersteuning bij te hoge huurprijzen, achterstallig onderhoud, onjuist afgerekende servicekosten, en/of ongeldige bepalingen in het huurcontract. Op verzoek van de huurder kan het huurteam de verhuurder aangeven hoe de misstanden rechtgezet kunnen worden. Als dat niet tot een oplossing leidt, kan het huurteam namens de huurder een procedure bij de huurcommissie starten. 

Hoe werkt het huurteam?

Het Huurteam is onafhankelijk, maar werkt in opdracht van de gemeente. De diensten van het huurteam zijn altijd gratis en vrijblijvend. Het Huurteam onderneemt alleen actie op verzoek van de huurder.