Biltse regelingen

Humanitas hulp bij Thuisadministratie en schulden

Humanitas hulp bij Thuisadministratie en schulden. Mist u overzicht over uw inkomsten en uitgaven? Heeft u grote of kleine schulden? Heeft u hulp nodig bij het ordenen van post en papieren? De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie kunnen u helpen bij het op orde krijgen van uw financiën, administratie en schulden. Zij zijn op de hoogte van lokale regelingen en kunnen u helpen bij een budgetplan. De ondersteuning is tijdelijk en gratis.

Meer informatie vindt u op de website www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug

Sociaal Raadsliedenwerk Zeist

Heeft u specialistische hulp nodig bij landelijke financiële regelingen? Sociaal Raadsliedenwerk Zeist biedt sociaal-juridische ondersteuning aan inwoners met schulden en of een minimuminkomen.

Stichting Leergeld De Bilt

Financiële bijdrage voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimuminkomen zodat ze gewoon mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Denk aan zwemles, bijles, sporten, muziekles en zomerkamp. 
Ook voor de aanschaf van een schoollaptop of fiets voor uw kinderen. 
Zie www.leergelddebilt.nl

Taalpunten 3.0

Heeft u moeite met lezen en/of schrijven? Wilt u daar aan werken? Meld u dan bij Taalpunten De Bilt. Dit kan door contact op te nemen met: 

Voedselbank De Bilt

Heeft u vanwege financiële problemen te weinig geld over om voedsel te kopen? Voedselbank De Bilt reikt wekelijks voedselpakketten uit aan inwoners die in financiële problemen zijn geraakt.

Wijkwinkel

Voor al uw vragen rondom administratie, bijvoorbeeld: invullen van formulieren, schrijven van bezwaarschriften, kwijtscheldingen, aanvragen DigiD, belastingzaken (op afspraak), opzeggen van abonnementen of hulp bij ordenen van uw administratie. Meer informatie over de wijkwinkel vindt u op de website van www.mensdichtbij.nl