Collectieve Ziektekostenverzekering (CAZ)

Een Collectieve Ziektekostenverzekering (CAZ)  De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt.

Meer zorgverzekering, voor minder premie dus. De Regionale Sociale Dienstregelt de CAZ namens de gemeente De Bilt. Of u mee kunt doen met de CAZ, hangt af van uw inkomen en uw persoonlijke situatie. Met welk inkomen u mee kunt doen, hangt bijvoorbeeld af van uw leeftijd, of u kinderen heeft en of u getrouwd bent. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u nagaan of u met uw inkomen gebruik kunt maken van de CAZ.

Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de RSD zorgverzekeraar DSW geselecteerd. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland en direct een aanmelding indienen.

Inwoners die gebruik willen maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering doen er verstandig aan om vóór 1 januari de oude zorgverzekering op te zeggen en tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven gebruik te willen maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding. Bezoek de website van de RSD voor meer informatie.

Als u vragen heeft over de aangeboden verzekeringspakketten, kunt u bellen met zorgverzekeraar DSW. Zij kunnen u bijvoorbeeld vertellen wat er precies verzekerd is en hoe hoog de vergoedingen zijn. Voor informatie over de zorgverzekering van DSW, kunt u bellen naar telefoonnummer 010 - 24 66 466.

Bij overige vragen over de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering kunt op werkdagen contact opnemen met de Regionale Sociale Dienst. Dit kan zowel telefonisch via het nummer 030 - 692 94 87 als per mail via PostbusCAZ@rsdkrh.nl