Duurzaamheid

Weet u hoeveel energie u verbruikt? Wilt u meer weten over manieren om uw huis milieuvriendelijker maken? Bijvoorbeeld door uw dak te isoleren, zonnepanelen te installeren of een warmtepomp te gebruiken? Of heeft u interesse in subsidies om uw huis duurzamer te maken? 

Jouw Huis Slimmer is het energieloket van de gemeente De Bilt en 14 andere gemeenten in de provincie Utrecht. De website Jouw Huis Slimmer helpt u verder met advies voor u.

In de gemeente De Bilt kunt u gebruik maken van landelijke subsidies om uw huis duurzamer te maken. Op de geldwijzer van Jouw Huis Slimmer staat alles over subsidies en financieringsmogelijkheden voor verduurzaming van uw huis.

Vergroenen

Gemeente De Bilt geeft op dit moment geen subsidies voor groene daken of regentonnen. Wilt u wel werken aan  een groene en watervriendelijke omgeving? Bekijk dan deze mogelijkheden:

  • Het waterschap heeft subsidie voor projecten van bewoners die duurzamer met water om willen gaan. Dit noemen ze “Blauwe Bewonersinitiatieven”. Heeft u plannen om duurzamer om te gaan met het water in uw wijk, straat of tuinen? Kijk op Subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven.
  • Bij groene buurtprojecten is enthousiasme vaak aanwezig, maar geld kan wel een probleem zijn. Planten en gereedschappen zijn nou eenmaal niet gratis. Gelukkig zijn er steeds meer subsidies te krijgen voor groene ideeën. Een overzicht staat op website van Groen aan de Buurt