Samen werken aan wonen. Doet u mee?

Inwoners van de gemeente De Bilt

Kunt u op uw oude dag in onze gemeente blijven wonen, zijn er passende woningen? Als kinderen later op zichzelf gaan wonen of een gezin willen stichten, is er dan een huis? Zijn er voldoende woningen in onze gemeente voor verzorgenden, leerkrachten en politieagenten? De wachtlijst voor sociale huurwoningen is opgelopen tot 10 jaar. Huurwoningen in het middensegment zijn er eigenlijk weinig. Er zullen meer woningen bij moeten komen. Maar wat voor soort woningen en waar? 

Het is nodig om nieuwe woninglocaties te vinden. Waar zien inwoners mogelijkheden? En wat betekent dat voor u en voor uw omgeving? Hoe houden we de gemeente de fijne plek waar mensen nu wonen groen en toegankelijk voor de verouderende inwoners én de nieuwe generatie bewoners. Vragen die we graag door ú wilden laten beantwoorden. Dit zijn we samen gaan onderzoeken en bespreken in de aanpak ‘Samen werken aan wonen’. 

Inmiddels is dit traject afgerond. Op donderdag 17 juni 2021 is door de gemeenteraad besloten het advies van inwoners ‘De Bilt: wonen in een groene omgeving!’ als bouwsteen mee te nemen in het nieuwe woonbeleid en de omgevingsvisie. Vanuit het traject Samen Werken Aan Wonen zullen wij deze pagina niet meer bijhouden. Als u op de hoogte wil blijven van de omgevingsvisie dan vragen wij u om zich voor deze nieuwsbrief in te schrijven.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de woningbouw in de omgevingsvisie in gemeente De Bilt? Meld u aan voor de nieuwsbrief .

Aanmelden Nieuwsbrief Omgevingsvisie