Schuldhulpverlening en budgetbegeleiding

Heeft u achterstand in betaling of schulden? Of heeft u vragen of zorgen over geld?

De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) helpt u graag bij het zoeken naar een passende oplossing. Hoe eerder u hulp inroept, des te meer er mogelijk is. Wanneer u zich aanmeldt voor schulddienstverlening, dan kijkt de RSD samen met u naar uw financiĆ«le situatie en begeleidt u naar een oplossing. Deze dienst werkt namens de gemeente en helpt inwoners die tijdelijk of langdurig geen inkomen hebben.

Meer informatie op de website van de RSD

'Vroeg in actie'

Onder de naam 'Vroeg in actie' werkt de RSD aan vroegsignalering van schulden. Dankzij de aangepaste Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (WgS) ontvangt de RSD signalen van betalingsachterstanden van inwoners in een vroeg stadium van woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars.

Een team professionele schulddienstverleners neemt vervolgens contact op met inwoners met de vraag of zij hulp nodig hebben bij geldzaken. Samen wordt gekeken naar wat er nodig is om de betalingsachterstand onder controle te krijgen, zoals betalingsregelingen, budgetcoaching of budgetbeheer. Inwoners bepalen zelf of ze gebruik willen maken van het aanbod. De RSD voert de WgS uit namens de gemeente De Bilt.

Lees meer in het nieuwsbericht van 5 februari.